Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A MAGYARSÁG cikkei között válo
  2008-07-04 18:21:43, péntek
 
  A MAGYARSÁG cikkei között válogatunk. (1944. julius 4.)




2008 július 04 - péntek, 14:19

A Népszabadság és teljesjogú elődje, a Szabad Nép cikkeinek ismertetése után ezúttal a magyarországi nemzetiszocialista napilap, a MAGYARSÁG cikkei között válogatunk. (1944. julius 4.)

Továbbra is közlünk részleteket a csak rövidéletű magyar napilap, a MAGYARSÁG cikkeiből, II. rész (kommentár nélkül).

Szerda (ez a cikk címe)

Azt hittük,hogy a március 19-i változás után végérvényesen szakítanak az egész vonalon azzal a felfogással, mely szerint különbséget lehet és kell tenni az i z r a e l i t a vallásúak és a megkeresztelkedett z s i d ó k között, sajnos, azonban úgy látjuk, még mindig érvényesül a régi felfogás, és számos esetben más bánásmódban részesítik a megkeresztelkedett z s i d ó t , mint a a meg nem kereszteltet....Nemzetiszocialista szempontból, de általában magyar szempontból is a legélesebben tiltakoznunk kell ez ellen, akárkitől is indul ki a megkeresztelkedett zsidók pártfogolása.
Jellemző, hogy a Magyarországi Zsidók Lapja egyik nemrégen megjelent számában arról ír, hogy bár a csillagviselésre kötelezett egyének, tekintet nélkül, hogy mely vallásfelekezet hívei, a Magyarországi Zsidók Szövetségéhez, illetve annak intézőbizottságához, valamint a Magyarországi Zsidók Lapjához is bizalommal fordulhatnak, ezenkívül a katolikus zsidók a Szentkereszt Egyesülethez, IV., Múzeum krt. 10., a protestáns zsidók a Jópásztor Egyesülethez VI. Lázár u. 5. is fordulhatnak.
Van tehát külön katolikus és külön protestáns zsidó egylet, amelyek célja kizárólag a megkeresztelt zsidók védelme. Reméljük, hogy a megkülönböztetett jelzés viselésére kötelezett keresztényvallású zsidók összeírása nem azt a célt szolgálja, hogy ezeknek a zsidóknak bármilyen kedvezményt is biztosítson.

A zsidó zsidó marad, akár 1941. augusztus 1. előtt, akár azután keresztelkedett meg.

SZENT LÁSZÓ NAPJÁRA...
Nemzeti ŐRFÁKAT állítanak országszerte S z e n t László emléknapján. (Magyarság, 1944. július 5.) Az egykori Bihar-Várad, a mai Nagyvárad elődje ebben az évben ünnepli meg alapításának 850. évfordulóját. A város alapjait szent László király rakta le, a magyarok legnépszerűbb uralkodója, az akkori Európa legelső lovagja a magyar katona eszményképe lett. Ez az évforduló szolgáltat most alkalmat arra, hogy Szent László emlékének törvénybe iktatását szorgalmazzák a Törvényhozásnál, és javaslatot terjesszenek elő napjának, junius 27-nek nemzeti ünneppé való nyilvánítására.
Ezt az emléknapot az idén a mai korú időkhöz mért egyszerű, de mindamellett hatásos módon ünnepelte meg a magyar társadalom. A hadsereg már évek óta ezen a napon tartja a magyar honvédelem és vitézség napját, s a jövőben is katonai jellegű megnyilvánulásokban jut elsősorban kifejezésre a nap jelentősége.
A magyar városok főterein állítják fel a Nemzeti Őrfákat...a piros-fehér-zöld nemzeti lobogó mellett a Szent László kultusz külső jelvényeit, a magyar történelmi lobogókat; A KETTŐS-KERESZTES BIRODALMI LOBOGÓKAT, ÉS A H É T S Á V O S ŐSI MAGYAR BIRODALMI LOBOGÓT, amelyek a magyar katonai dicsőséget hirdetik.
Déli 12 órakor az elszakított országrészek feletti ö r ö k g y á s z jut majd kifejezésre, ekkor a lobogókat félárbocra eresztik.
Ez a kegyeleti megemlékezés elsősorban a budapesti Hősök-terén és Nagyváradon, valamint Marosvásárhelyen kap majd ünnepélyes külsőt...

"E könyveket a testemről lefejtett bőrbe kössék..."
Az emberbőr igen tartós anyag - aki csak emberbőrből készült kesztyűt viselt...
A göttingai városi könyvtárban van egy polc vaskos fóliánsokkal teli. Ritka kéziratok, és ritka, ma már sehol sem kapható bibliofil kötetek, valamennyi - emberbőrbe kötve!
A középkor szenvedélyes könyvgyűjtője így akarta még értékesebbé tenni a számára oly' kedves könyveket és tán íróját is megkülönböztetett tisztelettel kezelni, hogy emberbőrbe köttette műveit...
AZ ORLEÁNSI HERCEG BORZALMAS KESZTYŰI !
Az emberbőrnek ipari célokra való felhasználása sokáig kísértette az elmúlt évszázadok vállalkozószellemű könyvkötő mestereinek fantáziáját. A gazdag műgyűjtők hatalmas összegeket fizettek az ilyen művekért, amelyek annak idején egyáltalán nem mentek ritkaságszámba, de az a hiedelem járta róluk, hogy tartósságuk minden más bőrkötetét felülmúlja. A pénzéhes mesterek csak a legnagyobb nehézségek árán tudtak "nyersanyaghoz" jutni, klinikai szolgákkal összejátszva, a felboncolt hullákat lenyúzták és a bőrt kicserzették.
A híres trónkövetelő az orleánsi herceg kizárólag emberbőbről készült kesztyűket és cipőket hordott.
NÉMETORSZÁGBAN egy ideig d í v o t t az a szokás, hogy a kivégzett gyilkosok és más gonosztevők bőrét kicserzették és áruba bocsátották. Az így befolyt pénz a város kasszájába került.
- Legalább valami hasznot is hajtott az a gazember - jelentette ki a nagyérdemű magisztrátus a méltatlankodóknak, akik nem találták illőnek ezt az eljárást.

Nemzetiszocialista visszhang a "Magyarság" cikkeire:

H U B A Y Testvér!
Mindig élvezet volt számomra olvasni cikkeidet, de a "...zabunkat nem!..." című vezércikked olyan élmény, ami minden igaz nemzetiszocialista lelkében a legnagyobb örömet kell, hogy kiváltsa. Művésziesen, nemzetiszocialista harcoshoz méltóan nyomtad meg a tolladat.
Ha ilyen vezető harcosaink vannak, nem lehet semmi kétség igaz győzelmünkben. Az ilyen vezércikkben kifejtett irányelveket vakon követjük!
Kitartás! BALLA Károly, nyug. miniszteri osztályfőnök.

MÉLYEN TISZTELT PÁRTVEZETŐ TESTVÉR!
Ne méltóstassék rossznéven venni, hogy ismételten tollat fogva közlöm szerény véleményemet azzal a kitűnő vezércikkel kapcsolatban...melyet a Magyarság...számában méltóztatott írni.
Ismételten leszögezem, hogy velem együtt nem hiszünk és nem is bízunk oly nemzeti egység létrejöttében, amelynek megalkotói között akár az arany-középutas B e t h l e n- féle ortodoxiának, akár a hazaáruló Kállay- Keresztes Fischer féle klikknek régi kipróbált és levitézlett élharcosai is szerepelnek....Minden késedelem csak kár, újbóli lelki kettészakadást idézhet elő. Csak előre a megkezdett úton, és akkor el fogjuk érni a magyar nemzet vonatának a nemzetiszocializmus vágányára való állítását.
Alkalmatlankodásomért újólag szíves elnézését kérve, maradtam a mélyen tisztelt Pártvezetőhelyettes Testvérnek magyar nemzetiszocialista köszöntéssel:
kész híve, CSERNYUS József, nyug. törvényszéki jegyző.

Hullottalmát minden mennyiségben vesz: P e t z Iparművek, Esztergom.
CSILLÁRT a Meteor Csillárgyárnál vásároljon: Podmaniczky u. 27.

RÁDIÓJA RECSEG, NÉMA? - Megjavítja Önnek még ma: Lehmann rádiójavító, József krt. 36.

Hogyan készül a zsidóság a hatalom átvételére?
Erről számolunk be Önöknek a következő (III-ik) részben néhány nap múlva.

(A korabeli Magyarság cikkeiben Czékus Jób tallózott)




http://www.l88.hu/about3094.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: marosvásárhelyen, csillagviselésre, vallásfelekezet, törvényhozásnál, keresztelkedett, németországban, kettészakadást, nyilvánítására, ritkaságszámba, csillárgyárnál, szövetségéhez, győzelmünkben, felhasználása, nyersanyaghoz, könyvgyűjtője, végérvényesen, magyarországi, legnépszerűbb, szorgalmazzák, megkeresztelt, létrejöttében, összejátszva, köszöntéssel, kereszteltet, legélesebben, tiltakoznunk, egyesülethez, trónkövetelő, országrészek, osztályfőnök, tisztelettel, kicserzették, törvényszéki, véleményemet, ortodoxiának, méltóstassék, csak rövidéletű, cikk címe, március 19-i, egész vonalon, régi felfogás, legélesebben tiltakoznunk, csillagviselésre kötelezett, katolikus zsidók, protestáns zsidók, megkeresztelt zsidók, megkülönböztetett jelzés, célt szolgálja, zsidóknak bármilyen, zsidó zsidó, egykori Bihar-Várad, évben ünnepli, Szabad Nép, Magyarországi Zsidók Lapja, Magyarországi Zsidók Szövetségéhez, Magyarországi Zsidók Lapjához, Szentkereszt Egyesülethez, Jópásztor Egyesülethez VI, SZENT LÁSZÓ NAPJÁRA, Szent László, Nemzeti Őrfákat, KETTŐS-KERESZTES BIRODALMI LOBOGÓKAT, MAGYAR BIRODALMI LOBOGÓT, ORLEÁNSI HERCEG BORZALMAS KESZTYŰI, BALLA Károly, MÉLYEN TISZTELT PÁRTVEZETŐ TESTVÉR, Kállay- Keresztes Fischer, Meteor Csillárgyárnál, RÁDIÓJA RECSEG, Megjavítja Önnek, Czékus Jób,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alakot vált...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Föld napja április 22  William Shakespeare idézet  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fodor Ákos költő,  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Alvó cica  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Gábor Dénes gondolata  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Volt egy...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Sokkal bölcsebb a természet,  képre írva  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Gárdonyi Géza - Április végén  Különös!  Aki szeret, annak senki sem id...  Föld napja április 22  Volt egy...  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szent György napi hiedelmek, s...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csak rövidéletű, cikk címe, március 19-i, egész vonalon, régi felfogás, legélesebben tiltakoznunk, csillagviselésre kötelezett, katolikus zsidók, protestáns zsidók, megkeresztelt zsidók, megkülönböztetett jelzés, célt szolgálja, zsidóknak bármilyen, zsidó zsidó, egykori Bihar-Várad, évben ünnepli, város alapjait, magyarok legnépszerűbb, akkori Európa, magyar katona, évforduló szolgáltat, magyar társadalom, napon tartja, magyar honvédelem, magyar városok, piros-fehér-zöld nemzeti, magyar történelmi, magyar katonai, elszakított országrészek, lobogókat félárbocra, kegyeleti megemlékezés, budapesti Hősök-terén, testemről lefejtett, emberbőr igen, göttingai városi, polc vaskos, középkor szenvedélyes, emberbőrnek ipari, elmúlt évszázadok, gazdag műgyűjtők, ilyen művekért, pénzéhes mesterek, legnagyobb nehézségek, felboncolt hullákat, bőrt kicserzették, híres trónkövetelő, orleánsi herceg, kivégzett gyilkosok, város kasszájába, nagyérdemű magisztrátus, legnagyobb örömet, ilyen vezércikkben, kitűnő vezércikkel, hazaáruló Kállay-, megkezdett úton, magyar nemzet, mélyen tisztelt, hatalom átvételére, korabeli Magyarság, marosvásárhelyen, csillagviselésre, vallásfelekezet, törvényhozásnál, keresztelkedett, németországban, kettészakadást, nyilvánítására, ritkaságszámba, csillárgyárnál, szövetségéhez, győzelmünkben, felhasználása, nyersanyaghoz, könyvgyűjtője, végérvényesen, magyarországi, legnépszerűbb, szorgalmazzák, megkeresztelt, létrejöttében, összejátszva, köszöntéssel, kereszteltet, legélesebben, tiltakoznunk, egyesülethez, trónkövetelő, országrészek, osztályfőnök, tisztelettel, kicserzették, törvényszéki, véleményemet, ortodoxiának, méltóstassék, irányelveket, hullottalmát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.